Dag 27: Godt fottøy og praktiske klær

Ragnhild Bergheim, Lørenskog kommune

Først vil jeg si at gode brodder er undervurdert! Etter en periode med fin vinter, kom regnet, og hele Lørenskog var en stor issvull noen dager. Slik føltes det i alle fall. Da var det greit å ha skikkelige brodder tilgjengelig.

Med godt fottøy og praktiske klær går det det bra å være fotgjenger. Jeg har brukt bilen i jobbsammenheng totalt tre dager så langt.

Den ene dagen var kommunens el-bil på EU-kontroll(!), den andre dagen fikk vi statsrådsbesøk og den tredje dagen var det rett og slett ikke mulig å få tidsskjemaet til å gå opp uten bil.

Dag 26: Evig liv i fryseren?

Ståle Versland, Modum kommune

Siden lokalavisen skrev om prosjektet vårt allerede første dag har vi opplevd at folk har vist interesse for dette. Noen spør, spøkefullt, om vi har blitt syke av å spise dårlig mat, om vi er sultne. Svaret er selvfølgelig nei. Som jeg har skrevet må vi tørre å stole på lukt og smak, og vi har ikke vært nødt til å kaste noe av det vi har kjøpt fordi det har vært dårlig. At vi ikke har sultet har vi vel dokumentert godt gjennom bloggen!

Dag 26: Vinter igjen!

Einar Busterud, Hamar kommune

Hvor lett er det å leve klimavennlig i Norge egentlig?? Ikke før har du innstilt deg på stabilt sykkelføre, så er vinteren tilbake med underkjølt regn og nysnø oppå. Det er glatt, det!! Da er det i alle fall godt å kunne ta toget til Oslo. Her fra Hamar stasjon på morgenen, med Rørostoget til venstre. I går hadde det kjørt på fem elger på én tur, så vinteren skaper utfordringer langt ut over hvordan vi beveger oss.

Dag 25: Butikkturen ser litt annerledes ut!

Kamilla Thue, Eidskog kommune

Det føles litt annerledes å gå på butikken når jeg skal tenke kjøttfritt. I går brukte jeg litt ekstra tid ved vegetarhylla. Et sted jeg normalt ikke stopper må jeg innrømme. Men etter at mine kjøttfrie dager har inneholdt mye blomkål og grønnsakssuppe tenkte jeg at vi burde forsøke å utvide menyen noe. Så i dag blir det vegan-snitzel til middag!

Dag 25: Bane, tog og buss

Lisbeth Hammer Krog, Bærum kommune

I dag ble det banen fra Eiksmarka til møte på Politihuset på Grønland, fikk gått en god bit også, bare deilig. 

På returen hoppet vi på bussen til Oslo S og deretter toget til Sandvika. Hyggelig samtale med kollega samt kvittert ut diverse Mail. 

Hjem igjen ved 22 tiden i kveld skal bli spennende, hopper på toget til Lysaker, men spørsmålet blir: Hvor lenge må jeg vente på bussen denne kvelden? 

Dag 25: Ferdigretter

Ståle Versland, Modum kommune

I matsvinndisken finnes stadig forskjellige former for ferdige baser eller middagspakninger. Disse er det fint å redde fra søpla, for her er det gjerne mye emballasje som også bør unngå å bli til restavfall.

Forleden fant vi en base til en gryte, og da passet det godt at vi hadde siste rest av den helstekte kyllingen fra første handletur i fryseren. Rask middag!

Dag 25: Impulshandling er altfor lett!

Guri Bråthen, Østre Toten kommune

Da er jeg ferdig med vinterferie. 4 dager i Hemsedal med 3 barn gikk veldig fint, da jeg klarte å planlegge innkjøp og mat for disse dagene. Så vi hadde faktisk minimalt med matsvinn på ferie! Skikkelig solt! Planlegging funker!

Men må innrømme at da jeg kom hjem på torsdag, så ble det en runde med impuls handling på butikken. Handling helt uten plan: skulle vel bare handle inn noe til middag for en dag. For jeg skulle være borte hele helga på møter, og hadde det litt travelt. Det er også veldig dumt å handle når du er sulten.